Przegląd tygodnia: Barlinek, 25.09.2022. 18.09 - 24.09.2022: top 3 artykuły
Oto lista najpopularniejszych w mijającym tygodniu wiadomości. Czy miałaś bądź miałeś okazję przeczytać je wszystkie?
📢 Manicure kombinowany to piękne paznokcie bez widocznych odrostów. Zobacz, co kryje się pod tą nazwą i jak go wykonać
Manicure kombinowany jest jedną z tych usług w gabinetach kosmetycznych, które spotkały się z ogromnym zainteresowaniem klientek. Dlaczego? Bo dzięki tej metodzie paznokcie wyglądają perfekcyjnie, są idealnie pomalowane, a co najważniejsze przez długi czas nie widać na nich odrostów.
📢 Otwarcie drugiego sklepu Lidla w Policach
Lidl Polska rozwija sieć sklepów, mając na uwadze troskę o środowisko oraz dbając o łatwy dostęp do produktów dla swoich klientów. Już w czwartek, 22 września, Lidl otworzy swój drugi obiekt w Policach, przy ulicy Tarnowskiej 14 A. Otwarcie nastąpi o godzinie 6:00.
📢 Masz dość zimnych kaloryferów? Sprawdź, kiedy włączą grzejniki. Zobacz, czy już powinien rozpocząć się sezon grzewczy 2022/2023
Za oknem deszczowo i chłodno, bo wrześniowa aura w tym roku nas niestety nie rozpieszcza. Pierwsza połowa miesiąca była wyjątkowa zimna i nic nie wskazuje na to, żeby temperatury wzrosły. Wielu z nas marznie więc w swoich mieszkaniach i skarży się na zimne kaloryfery. Pranie nie chce schnąć, a domownicy zaczynają się przeziębiać. Sprawdzamy, kiedy w Polsce rozpoczyna się sezon grzewczy 2022 i kiedy grzejniki zrobią się wreszcie ciepłe.
Spraw prezent sobie albo bliskiej osobie
Tygodniowa prasówka 25.09.2022: 18.09-24.09.2022 Barlinek: pozostałe wydarzenia
Poniżej prezentujemy pozostałe artykuły, które przyciągały w mijającym tygodniu uwagę czytelników w Barlinku. Co było tak istotne, że nie można było od tego oderwać wzroku?
📢 Przechowywanie warzyw na zimę. Gdzie i jak najlepiej? To zrób z ziemniakami, marchwią, burakami i innymi warzywami korzeniowymi!
Jak skutecznie przechować ziemniaki i inne warzywa bez chłodni czy profesjonalnej przechowalni? Jest kilka metod. Warzywami, których w Polsce spożywamy najwięcej i najczęściej magazynujemy przez wiele tygodni, a nawet miesięcy, są: kapusta biała, marchew, cebula burak ćwikłowy, pietruszka czy seler i por. Podstawą polskiej kuchni wciąż są też ziemniaki. Aby warzywa dobrze się przechowywały, muszą być zdrowe. To pierwsza i najważniejsza zasada. Druga: nie myjemy warzyw przed zmagazynowaniem. Poznaj cenne wskazówki, by marchew i inne warzywa korzeniowe długo zachowały świeżość.
ZOBACZ KONIECZNIE
Pismak przeciwko oszustom, uwaga na Instagram
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?