MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 2
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Składniki:...
fot. Getty Images/zdjęcie ilustracyjne

Na sylwestra i nie tylko. Pyszne przekąski z ciasta francuskiego zrobisz w kilka minut i zaskoczysz gości

Pakieciki ze szpinakiem i fetą

Składniki:
1. Gotowe ciasto francuskiego
2. 300 g mrożonego szpinaku
3. Opakowanie sera feta
4. Gałka muszkatołowa, sól, pieprzem
5. Jajko

Jak przygotować pakieciki ze szpinakiem i fetą?
1. Rozmroziłam szpinak i podsmażyłam go na patelni, doprawiając gałką, solą i pieprzem.
2. Przekroiłam ciasto na dwie części. Pierwszą z nich (spód) pokroiłam na małe prostokąty.
3. Na każdym prostokącie położyłam szpinak i rozkruszyłam ser feta. Brzegi prostokątów zostawiłam czyste, aby ciasto się skleiło.
4. Drugą część ciasta pokroiłam na takie same prostokąty i przykryłam nimi spody ze szpinakiem.
5. Wierzchnią część ciasta poprzecinałam.
6. Posmarowałam pakieciki rozmąconym jajkiem.
7. Piekłam pakieciki 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Zobacz również

Rozmowy z samorządowcami i sieć biur - tak nowa poseł z Podhala zaczyna pracę

NOWE
Rozmowy z samorządowcami i sieć biur - tak nowa poseł z Podhala zaczyna pracę

Rozmowy z samorządowcami i sieć biur - tak nowa poseł z Podhala zaczyna pracę

NOWE
Rozmowy z samorządowcami i sieć biur - tak nowa poseł z Podhala zaczyna pracę

Polecamy

Szczepić trzeba nie tylko dzieci. Jest kalendarz szczepień dla dorosłych

Szczepić trzeba nie tylko dzieci. Jest kalendarz szczepień dla dorosłych

Rodzic na wycieczce szkolnej – realny opiekun czy funkcja pro forma?

Rodzic na wycieczce szkolnej – realny opiekun czy funkcja pro forma?

Krem malinowy do tortu i na deser. Niebo w gębie. Będziesz wyjadać go łyżkami

Krem malinowy do tortu i na deser. Niebo w gębie. Będziesz wyjadać go łyżkami