MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Jarzynową z warzyw z Dworzyska ugotujesz za 20 złotych. Fasola szparagowa z nowalijek jest najdroższa, zaraz za nią są czereśnie

Agnieszka Nigbor-Chmura
Agnieszka Nigbor-Chmura
Agnieszka Nigbor-Chmura
Dworzysko od rana skąpane jest w słońcu. Jak zwykle we wtorek jest tłoczno. Stragany zielonego rynku uginają się od nowalijek. O ile sałatę i rzodkiewkę próbował pewnie tej wiosny już każdy, to na stołach pojawiła się młoda marchew, kalarepa, polskie ziemniaki. Żeby ugotować garnek zupy jarzynowej z młodych warzyw, trzeba wydać od 15 do 20 złotych. Coraz więcej stoisk ma też długo wyczekiwane polskie truskawki. Sprawdziliśmy ceny i tych sezonowych owoców.

Na gorlickim Dworzysku zaczynają pojawiać się warzywa z polskich plantacji. Na popularnym placu targowym w mieście królują teraz nowalijki. Wśród nich m.in. szczypiorek, koperek, rzodkiewka, pomidory, sałata, ogórki, truskawki. W naszej galerii prezentujemy średnie ceny nowalijek i truskawek!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Zastrzeż PESEL - Pismak przeciwko oszustom

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gorlice.naszemiasto.pl Nasze Miasto